Twee aanhoudingen na brandstichting bij bedrijfspand

woensdag 1 februari 2017

Utrecht - Bij een bedrijfspand aan de Amsterdamsestraatweg is in de nacht van dinsdag 31 januari op woensdag 1 februari brand gesticht. De politie hield enige tijd later twee Utrechters (18 en 17 jaar oud) aan. Onderzoek moet duidelijk maken of zij bij de brand betrokken waren.

Omstreeks 03.15 uur kreeg de politie een melding van de brand. Getuigen hoorden veel lawaai, waarna er brand bleek te zijn in de zaak. Er werd gezien dat twee personen op een scooter er vandoor gingen. Agenten zagen even later in het Muiderslotplantsoen een scooter zonder verlichting rijden.

Op een binnenplaats werden twee scooters aangetroffen met warme motor. Op het dak van een garagebox bleek de 18-jarige jongen zich te verstoppen. Even later kon de 17-jarige jongen in de omgeving worden aangehouden. De scooters zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau. De ouders van de minderjarige verdachte zijn ingelicht.

Bij het bedrijf is eerder brand gesticht op 22 september 2016. Daarvoor is  een verdachte aangehouden. Deze zit nog vast.

Getuigen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met de recente brand, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook bij M., via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl.

bron: politie.nl | Categorie: brand


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Breukeleveen | 112 alarmeringen Breukeleveen | Goedkoop Tanken in Breukeleveen | Supermarkten in Breukeleveen | Weerbericht Breukeleveen